Kod
85
TERMAL HARİTALAMA
Teori, Ekipman, Uygulama, Dokümantasyon
İÇERİK
  1. Test-koşullandırma ve muhafaza koşulları (depolar, odalar, kabinler, ...)
  2. Sıcaklık (+nem) ölçme ve kontrol prensipleri, ısı transferi ve yalıtımı
  3. Sıcaklık haritalama terimleri ve ortalama kinetik sıcaklık (MKT)
  4. Sıcaklık kayıt ve izleme cihazları; özellikler ve kullanım
  1. Profil kaydı ve haritalama uygulamaları, sistem kalifikasyonu
  2. Soğuk zincir validasyon adımları (depolama ve nakliye için)
  3. Soğuk oda, soğutucu/dondurucu, frigorifik taşıt, termal-yalıtımlı kutular; özellikler ve testler
  4. Soğuk zincir validasyon uygulamaları
  5. Haritalama/validasyon değerlendirme ve raporlama

Bu kursa katılanlar, özellikle ilaç ve ecza sektörü ile gıda sektörü başta olmak üzere, ürünlerin üretimi esnasında, test ve kalite kontrol aşamalarında, depolama/muhafaza sürecinde ve nakliyesinde sıcaklık ve nem koşullarına olan duyarlılıkları itibarıyla bu proseslerdeki prensiplere, kullanılan ekipman ve bu ekipmanın ehliyetlendirmesine, proseslerin geçerliliğinin kanıtlanmasına, işlem kayıt ve belgelendirmesine dair bilgilere vakıf olacaklar.

Kimler Katılabilir
Ecza ve gıda ürünleri endüstrisindeki üretim, test ve kalite kontrol, depolama, dağıtım, nakliye/lojistik aşamalarında görev ve sorumluluk alan mühendislik, validasyon, üretim, kalite personeli, depolama/dağıtım sorumluları, koşullandırma kabinleri/odaları ile izleme/kayıt sistemlerinde kullanılan ekipman üretici/tedarikçilerinin tasarım, test/servis, tesisat ve kurulumundan sorumlu personel, ve uygunluk belgelendirme aşamalarında görev alan kişiler.
Başvuru
Standart takvim eğitimlerinde rezervasyon için "Başvuru Formu"nun doldurularak kayıt yaptırılması gerekir. Daha sonra, eğitim öncesi gönderilen faturada belirtilen hesaba eğitim ücreti yatırılmalıdır. Talep üzerine kuruma özel düzenlenen eğitimlerde, taleplerin yapılmasından sonra verilecek yazılı teklifin teyid edilmesi ve teklif şartları uyarınca eğitim ücreti yatırılması gerekir.
Dersin İşlenişi ve Ders Notları
Derslerde konular eğitmenler tarafından beyaz tahta ve görsel araçlar (projeksiyon, video vb.) kullanılarak sunulur. Akış sırasında soru sorulması serbesttir (hatta unutulmaması için soru oluştuğu anda sorulması tavsiye edilir).
Standart eğitimlerde, her katılımcıya anlatılan tüm konuları içeren kapsamlı bir ders notu ve not tutmak isteyenler için bloknot, kalem verilir. Talep üzerine kuruma özel düzenlenen eğitimlerde (aksi belirtilmedikçe) kurum için tek kopya doküman seti hazırlanır.
Notlar : Ders sırasında akışın ve konsantrasyonun bozulmaması için cep telefonlarının kapalı tutulması, derslikte sigara içilmemesi rica olunur. Kuruma özel yapılan eğitimlerde dersin bölünmemesi için gerekli ön hazırlıkların yapılması ve ders aralarına kadar katılımcılara telefon veya benzeri şekilde çağrı yapılmaması tercih edilir.
Eğitimin Süresi ve Programı : 2 gün (16 saat),   Günlük program:
1. Ders: 9:30 - 11:00,10 dk ara,2. Ders: 11:10 - 12:30, Öğle yemeği,
3. Ders: 13:10 - 14:30,10 dk ara,4. Ders: 14:40 - 16:00, 10 dk ara,5. Ders 16:10 - 17:30
Eğitimin Yeri ve Zamanı
a) Önceden duyurulan tarihlerde Metroloji Okulu'nda
b) Özel talep üzerine mutabakat sağlanan tarihlerde Metroloji Okulu'nda
c) Özel talep üzerine mutabakat sağlanan tarihlerde kurumunuzda
Sertifika ve Opsiyonel Sınav
Tüm eğitimlerin sonrasında katılımcılara "Katılım Sertifikası" verilir/gönderilir. Talep üzerine kuruma özel düzenlenen eğitimlerde, istenmesi halinde yapılacak sınav sonucuna göre ayrıca "Başarı Belgesi" verilir.